Verse appelmoes voor een blije buik

An apple a day keeps the doctor away.

Deze oude volkswijsheid kent iedereen en doelt op de vitamines en mineralen. Maar er is nog een heel goede reden om te smullen van deze rode of groene kanjers. Ze helpen namelijk om je maagwand te herstellen.

En daar hou ik van: simpel, werkbaar, kleine moeite, groot resultaat. En ik vermoed dat jij dat ook wel ziet zitten! Ik heb het zelf getest met merkbaar resultaat.

Hoe ga je aan de slag? Gedurende twee weken, maak verse appelmoes. Hoe? Simpel:
– Neem 6 appels, snijd ze in blokjes van 1cm (schil erbij)
– Doe ze in een pot en zet voor 1/3 onder water
– Optioneel: doe er wat kaneel bij
– Kook 8-10 minuten op een hoog vuur, tot ze ‘glanzend’ worden
– Even roeren en klaar!

Eet 2-3 keer per dag 3 soeplepels van je appelmoes, warm of koud. Bewaren doe je uiteraard in de koelkast. Is je buikje in slechte staat, heb je net een antibiotica-kuur gehad of heb je net een buikgriepje gehad? Zorg ervoor dat dit het eerste is wat je doet.

En waarom is dat zo belangrijk? Wel, omdat je spijsvertering een belangrijk verdedigingsmechanisme is tegen schadelijke stoffen die van buitenaf komen (in je voeding). Je kan je maagwand een beetje vergelijken met een zift. Alleen stukjes die klein genoeg zijn kunnen door je maagwand naar je bloed en cellen. Maar door stress, ongezonde voeding of levensstijl kunnen er kleine scheurtjes in je zift komen. En des te vaker je dingen eet die scheurtjes veroorzaken, des te lastiger heeft je lichaam het om je maagwand weer te herstellen. Door de scheurtjes komen dan bacteriën en andere slechte dingen in je systeem. Deze veroorzaken vermoeidheid, chronische ontstekingen, auto-immuunreacties, een opgeblazen gevoel, intoleranties, spijsverteringsproblemen en huidproblemen.

Hoe kan een simpele appel dit probleem oplossen? Wel, het is een appel, geen wondermiddel. Dus verwacht niet meteen mirakels van een enkele appel. Maar ze zitten wel tjokvol pectines (scrabble-woord van de dag  )
Pectines zijn oplosbare vezels die enerzijds de groei van maagwandcellen bevorderen en anderzijds je goede buikbeestjes voeden. Zo herstelt je maagwand beter en sneller.

Veel plezier met het toepassen van deze tip!